3 hónapnál régebbi cikk

A magyar kultúra napjára készül Fehérvár
Fehérvár Médiacentrum fotója
felvidek.ma
A magyar kultúra napjára készül Fehérvár

Színes programpalettát kínál a kultúrakedvelő közönségnek a város a magyar kultúra napja alkalmából: film, tánc, kiállítás, zene és irodalom is szerepel a kínálatban január 21-én, vasárnap és január 22-én, hétfőn.

Az Öreghegyi Közösségi Ház számos programot kínál a kultúrakedvelő közönségnek az ünnepnap alkalmából. Vasárnapi rendezvényük 15 órakor kezdődik Varró Dániel költő és Molnár György gitáros Túl a Maszat-hegyen című, megzenésített versekkel tűzdelt műsorával.

„Fél öttől Ács Tamás színművész invitálja majd időutazásra az érdeklődőket, aki Kölcsey Ferenc Himnuszától egészen mai magyar költők leghíresebb műveit fogja előadni. Ezt követően a Feledi Project Szálkák című előadását láthatják majd” - mondta az fmc.hu-nak Sábián Anna a Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ rendezvényszervezője.

A rendezvény ideje alatt utoljára látogatható Kleb Attila Closer 2.0 című fotókiállítása. A kiállítás 18.20-kor kezdődő finisszázsán közreműködik Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész és Szovák Kitti csellista.

„Végül Réz András filmesztéta várja majd a közönséget 19 órától” - tette hozzá Sábián Anna.

A magyar kultúra napján magyar filmeket tűz műsorára a Barátság mozi: január 22-én, hétfőn fél hatkor Koltai Lajos sikerfilmje, a Semmelweis, nyolckor pedig egy másik friss alkotás, Hevér Dániel Valami madarak című filmje látható a város művészmozijában.

Különleges előadással készül a Magyar Kultúra Napjára a Vörösmarty Színház is. A műsorban a régi verseket a kortárs alkotásokkal állítják párba, hogy a nézők összehasonlíthassák: milyen volt a szerelem régen, és milyen most. Az alkalom egyben díjátadó is, hiszen hagyományosan itt adják át a város kulturális elismerését, a „Pro Cultura” díjat.

A Magyar Kultúra Napján a Székesfehérvári Balettszínház Veszprémben, egy összművészeti gálaműsor keretében képviseli városunkat és a tánc műfaját. A társulat a Tilos a fűre lépni tilos című darab részleteit viszi a Petőfi Színház színpadára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek