3 hónapnál régebbi cikk

Ebben rejlik a varázsa
·Kulthagyomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Pexels
Ebben rejlik a varázsa
·Kulthagyomány·Utolsó frissítés: undefined

Közeledik a Házasság Hete. Tornyai Gábor plébános, vagy ahogyan sokan szólítják, Torony atya ezúttal személyes tapasztalásairól mesélt nekünk az egyházi esküvők lényege, a házasság intézménye kapcsán úgy, ahogyan eddig még nem.

"Az Istentől kért áldásban rejlik a varázsa a templomi esküvőknek, amikor a párok kimondják az igent" - kezdte Torony atya gondolatmenetét a házasság fogalmáról.

"Az elmúlt több mint huszonöt évben rengeteg élménnyel gazdagodtam papságom alatt, de az egyik legkedvesebb számomra, amikor a testvéremet és párját eskettem  a Jézus Szíve Templomban. Beléptek az ajtón, én pedig meghitt, bölcs gondolatokat szerettem volna mondani nekik, de ez nem volt ilyen egyszerű, nagyon elérzékenyültem, potyogtak a könnyeim, ám sikerült a házasságkötés, azóta pedig három gyermekük van" - emlékezett vissza könnyes szemekkel az atya. Elmondása szerint a keresztelés mellett az esketés a másik legszebb része munkájának.

Célja, hogy a párokkal megtalálja a közös hangot és személyes gondolatokat oszthasson meg velük a nagy napon, hiszen az csak róluk szól. 

"Egyszer megkérdeztem a jegyesoktatáson a pároktól, hogy miért szeretnének összeházasodni, és erre azt válaszolta nekem egy vőlegény, hogy így válik teljessé a kapcsolatuk. Ennél nem kell több! Ez a lényege az egésznek. A templomi esküvővel pedig közelebb hozhatom a párokhoz és a násznéphez Istent" - tette hozzá Torony atya, aki szerint a házasság intézménye a feltétel nélküli szeretetről, hűségről, őszinte megbocsátásról is szól, hiszen ez egy felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösség.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek