2 hónapnál régebbi cikk

MÁV Előre vereség és 5. hely a MEVZA-ligában
Fehérvár Médiacentrum fotója
MEVZA
MÁV Előre vereség és 5. hely a MEVZA-ligában

Hiába szorongatta meg a végső győzelemre is erősen esélyes szlovén ellenfelét, nem szerzett pontot, így hajszállal, de lemaradt a négyes döntőről a Loki.

Egyetlen pont, egy 3-2-es vereség elég lett volna a két e heti MEVZA-liga találkozóján a MÁV Előre Foxconnak a négyes döntőbe jutáshoz, helyette kétszer 3-1-re kikapott a fehérvári röplabda csapat, így végül (az egyébként dicséretes) 5. helyen végzett. A szlovén listavezető, a Kalcit Kamnik elleni szerdai 1-3 papírforma, annak ellenére, hogy az összképet tekintve nüanszokon múlott a Loki sikere, de minimum 1 pontja ezen a meccsen is, ám ahol elcsúszott a továbbjutás, az a keddi, a gyengébb játékerőt képviselő Mladost Zagreb elleni 1-3, ami nem férhetett már bele.

Láthatóan fejben fáradt el a fehérvári gárda a bevállalt sorozatterheléstől, ami nem túl jó előjel a következő hetekre, amikor az Extraligában is eldől a versenyfutás a Kaposvár ellen az alapszakasz első helyéért. 

A kék-fehérek jelenlegi állapotát tökéletesen leképezte a Kamnik elleni 4. játszma, amelyben 11-16-ról egy 7-1-es rohanással, remek lendülettel és szép pontokkal nyerő helyzetbe hozta magát, 18-17-re átvette a vezetést a Loki, hogy aztán utána zsinórban négy gyermeteg hibát elkövetve máris visszaadja a meccsnyerő helyzetet a szlovéneknek, akik 21-18 után már nem engedték újra felállni Dávid Zoltán "sokarcú" csapatát.

A lehető legkisebb különbséggel, rosszabb szettaránnyal a Loki által korábban simán legyőzött szlovák Myjava mögött, az 5. helyen zárja a sorozatot a fehérvári csapat 5 győzelemmel és 4 vereséggel, holott hosszú ideig sima finalistának tűnt, az első négy meccsét behúzva, de még 5-2-es győzelem-vereség mutatónál is. A két szlovén csapattól ki lehet kapni, mert jobbak egy picivel az egész mezőnynél, a hirtelen nagyon megerősödött osztrák AICH/DOB-tól is belefér egy vereség, de a jóval gyengébb zágrábi csapattól semmiképpen sem, főleg nem 3-1-re, szerzett pont nélkül. 

Most már csak az Extraligára kell fókuszálniuk a kék-fehéreknek, akik legközelebb szombaton (február 17.) este 8-kor Miskolcon a MEAFC vendégei lesznek, a kötelező győzelem minden terhével.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek