2 hónapnál régebbi cikk

Mostantól márciusban is felmondható a lakásbiztosítás
Fehérvár Médiacentrum fotója
flickr.com
Mostantól márciusban is felmondható a lakásbiztosítás

Sokan évekkel ezelőtt kötötték meg lakásbiztosításukat, és azóta sem számolták újra a díjakat, esetleg már alulbiztosítottá vált ingatlanjuk. Mostantól márciusban is lehetőség van váltani biztosítót, akkor is, ha a rendes évfordulós időszak más időpontra esik. 

A korábbi években a lakásbiztosítási szerződést csak az évfordulóhoz kötve lehetett felmondani. Idén először van arra lehetőség, hogy márciusban rendkívüli kampányidőszakban is felmondható a határozatlan idejű szerződés, ami vonatkozhat ingóságra és ingatlanra is, de még a hitelfedezeti szerződéseken is lehet változtatni.

"Mintegy 3,3 millió lakásbiztosítási szerződés van a piacon. A különböző várakozások alapján akár több százezren is felmondhatják, vagy újraköthetik a szerződéseket. Hiszen a legfontosabb a biztosítók számára az, hogy mindenképpen rendelkezzünk egy lakásbiztosítási szerződéssel a legfőbb vagyontárgyunk védelme érdekében"- mondta el Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője, aki hozzátette, azt gondolják, hogy a fokozott kampánynak köszönhetően a jelenlegi 72 százaléknál is többen kötnek szerződést.

Erre azért is van meg a remény, mert most nagyjából 1 millióan nem rendelkeznek lakásbiztosítási szerződéssel, pedig minden tulajdonosnak hasznos lenne. Vannak olyanok, akik évekkel korábban megkötötték a szerződést, de az ingatlanjuk már esetleg alulbiztosítottá vált.

"Ez azt jelenti, hogy a szerződésben rögzített biztosítási összeg, amely a kártérítés felső határa, már nem fedezné egy helyreállítás vagy újra beszerzés költségeit. Éppen ezért mindenkinek érdemes átgondolni azt, hogy a jelenlegi környezetben a korábban megkötött szerződése megfelelő védelmet jelent-e a különböző veszélytípusokra, a különböző károkra, és adott esetben a jelenlegi biztosítójánál újrakötni a szerződését, vagy egy másik biztosítót választani" - emelte ki a szakember.

A kommunikációs vezető hangsúlyozza: a legfontosabb, hogy aki még nem rendelkezik szerződéssel, gondoskodjon a legfőbb vagyontárgya védelméről. Aki pedig rendelkezik vele, az gondolja át, hogy a jelenlegi szerződése megfelelő védelmet nyújt-e. A széles termékkínálat áttekintéséhez érdemes biztosításközvetítő, alkusz segítségét igénybe venni. Ha újra szeretnénk kötni a jelenlegi szerződést, akkor mindenképpen írásban kell megtenni a felmondást és online vagy postai úton eljuttatni a biztosítóhoz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek