1 hónapnál régebbi cikk

Argentin-olasz szakember a MÁV Előre új vezetőedzője
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
Argentin-olasz szakember a MÁV Előre új vezetőedzője

Az olasz ligákban több, mint egy évtizedet dolgozó tréner feladata lesz a bajnoki döntőbe vezetni a Loki férfi csapatát.

Egy rutinos argentin-olasz szakember, Omar Pelillo lett a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapatának vezetőedzője, aki a Dávid Zoltán menesztése után ideiglenesen három találkozón irányító Adrian Pricop helyét veszi át a székesfehérvári együttes kispadján. A legutóbbi Extraliga szezonban ezüstérmes, az aktuális idényben az alapszakaszt ugyancsak a 2. helyen záró csapatot a Kecskemét elleni negyeddöntőre már Pelillo készíti fel.

A világ legjobbjai közé tartozó olasz röplabdában 2013 óta több szerepkörben is munkálkodó szakember 11 év alatt legtöbbször másodedzőként tevékenykedett az elsőtől a harmadik ligáig, de volt rövid ideig játékosmegfigyelő és másfél szezont vezetőedzőként is dolgozott. A legmagasabb szinten, az élvonalbeli Emma Villas Aubay Siena élén fél évet, a 2022-2023-as idényben töltött el, legutóbb pedig az A3-ban érdekelt Aurispa DelCar Lecce trénere volt idén február 1-jéig.

A szakmai munka új irányítójára nem kisebb feladat vár, minthogy a roppant sikeres Dávid Zoltán után (máig nem tudni hivatalosan, miért kellett mennie a Lokitól), akivel másfél éve feljutott az Extraligába a MÁV Előre, ahol rögtön az ezüstéremig menetelt, újra a bajnoki fináléba vezesse a fehérvári kék-fehéreket, sőt, azt felülmúlva hódítsa el a bajnoki címet a Kaposvártól, mert egyértelműen ez a fő cél erre a szezonra.

A KRC elleni negyedöntős párharc   melynek során a Loki lesz pályaelőnyben - március 16-án indul, s a harmadik győzelmet előbb elérő csapat jut tovább a legjobb 4 közé.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek