1 hónapnál régebbi cikk

Derűlátnivalók Fehérváron - Somos Péter adott koncertet a V54 Színház és Kultúrtérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász István
Derűlátnivalók Fehérváron - Somos Péter adott koncertet a V54 Színház és Kultúrtérben

Hangulatos szólókoncert várta a résztvevőket szombat este a V54 Színház és Kultúrtérben. Somos Péter első alkalommal prezentálta 2022-es Derűlátnivalók című lemezét szülővárosában Székesfehérváron a szép számú közönségnek.

Somos Péter szólókoncertje várta az érdeklődőket szombat este a V54 Színház és Kultúrtérben. A szerző által ösztönös és földhözragadt zenélésként aposztrofált előadás az angolszász folk, a kortárs hazai undeground és a szobaművészet elemeit vegyíti, többek közt a Bob Dylan és Barkóczi Noémi fémjelezte stílust képviselve. A dalok Somos Péter 2022-es Derülátnivalók című bemutatkozó lemezéről származtak.

"Zeneileg a hatvanas évek angolszász folk nagy hullámának az időszakát szeretném megidézni, illetve egy úttal ez a csináld magad zenei mozgalmaknak is a világa, tehát itt azért egyáltalán nem törekszünk nagyon kifinomult és nagyon tökéletes megoldásokra, hanem ez valamilyen őszinte és tökéletlen szeretne lenni" – árulta el Somos Péter.

A helyszínén egyébként ez volt az első koncertjellegű előadás, de Balogh Mihály, az Örökség Csoport Művészeti Egyesület vezetője szerint, a közönség létszámából kiindulva, a jövőben bővülhet a zenés rendezvények száma.

"Lehetőséget próbálunk adni a fehérvári és Fehérvárhoz köthető fiataloknak, hogy megmutathassák magukat, próbálunk minél színesebb programot szervezni, hogy mindenféle korosztály megtalálja azt a programot, ami neki tetsző és minél szélesebb repertoárt alakíthassunk ki" – mondta Balogh Mihály.

A V54 Színház és Kultúrtér sok más egyéb előadásnak is otthont ad, mint például Az Örökség, amelyben többek közt a Somos család egyéb tagjai is feltűnnek, csakúgy, mint a március 29-én esedékes Caligula helytartója című darabban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek