Együttműködés a fehérvári fiatalokért
Fehérvár Médiacentrum fotója
kodolanyi.hu
Együttműködés a fehérvári fiatalokért

Közös munkába kezdett a Székesfehérvári Szakképzési Centrum és a Kodolányi János Egyetem. Az együttműködés célja, hogy minél több diákot tartsanak városunkban és ennek érdekében a két intézmény közös szakmai programot dolgoznak ki.

A kereskedelem, a vendéglátás és a logisztika területe az, melyeken elsőként megvalósulhat az együttműködés. A Szakképzési Centrum főigazgatója Horváth Lajos Zoltán azt mondja, a legjobb tanulóknak nyújt lehetőséget a továbbtanulásra a fejlesztés.

Aki az újonnan kialakított közös szakmai programot teljesíti a technikumban, nagy valószínűséggel több vizsga alól mentesülhet a felsőoktatásban.

Az egyetem megbízott rektora Vizi László Tamás elmondta, egyre több tanuló jelentkezik a székesfehérvári képzésekre, és ez a tendencia nagy valószínűséggel a következő években is folytatódik, ehhez nyújt támogatást a most megkötött együttműködési megállapodás.

Székesfehérvár polgármestere az ünnepélyes aláíráson kiemelte, a város sikerének kulcsa a különböző szervezetek együttműködésében rejlik, ez a megállapodás is ezt a célt szolgálja. Cser-Palkovics András hozzátette, a közös munka a fiatalok Székesfehérváron tartásához is hozzájárul. 

A Szakképzési Centrum és az egyetem vezetője kiemelte, a mostani megállapodás csak a kezdet, a cél az, hogy a felsőoktatási intézmény a lehető legtöbb Szakképzési Centrummal stratégiai megállapodást kössön az országban, így növelve hallgatóinak létszámát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek