Focikupa egy Apert-szindrómás kislányért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Focikupa egy Apert-szindrómás kislányért

Tíz focicsapat mérte össze tudását vasárnap a Köfém Sportcsarnokban. Az Adni Jó Kupát most Sándor Laura Apert-szindrómás kislány támogatására szervezték meg. 

Vasárnap kora reggeltől rúgták a labdát a csapatok a Köfém Sportcsarnokban. Ismét a focit hívták segítségül, hogy egy beteg kislány, Sándor Laura külföldön gyógyulhasson. Az Adni Jó Kupát évente három-négy alkalommal rendezik meg. A mostani tornát tíz csapattal rendezték meg. Voltak fehérvári és vidéki játékosok, Budapestről is érkeztek jótékonykodó focisták.

„Csoportmérkőzések vannak, elődöntők, döntők, tehát klasszikus kispályás szabályok. Jelképesen a mi adománygyűjtésünknek ez a záróakkordja ez a jótékonysági torna. Ugyanis másfél hónapon keresztül rengeteg dedikált relikviát árvereztünk el Laura javára. Az ebből befolyt teljes összeget, valamint itt a mai nap folyamán még lehet támogatni, becsületkasszás fogyasztás van. Itt adjuk át jelképesen” – mondta el Horváth Péter, az Adni Jó Kupa főszervezője.

Laura és családja Siófokon él, a kislány nyáron lesz kétéves. Betegsége miatt már több műtéten átesett és még várnak rá újabb beavatkozások.

„Apert-szindrómát diagnosztizáltak nála. Ez egy csontosodási rendellenesség. Jellemzően a végtagok, illetve a fej csontosodásában jelentkezik, ahogy ez a kezén is látszik, az ujjacskáin, illetve a koponyavarratok összecsontosodása a legfőbb jellemző. Ezügyben volt már két műtét külföldön, illetve nyáron indul a kezével az eljárássorozat” – mondta  el Sándor Gábor.

Az édesapa elmondta, a külföldi műtétek részben támogatottak. A költségek egy részét azonban a családnak kell fedezni, és a kint tartózkodást is nekik fel fizetni. Ebben nyújt majd segítséget az adomány. Most 2 millió 525 ezer forint támogatás gyűlt össze Laura gyógykezelésére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek