7 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári sikerek a Szakmák Európa-bajnokságán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola
Fehérvári sikerek a Szakmák Európa-bajnokságán

Egy arany- és egy ezüstéremmel térhettek haza a székesfehérvári fiatalok a Szakmák Európa-bajnokságáról.

A szeptember első hetében rendezett Szakmák Európa-bajnokságán Magyarország nyolcadik alkalommal vett részt. Az EuroSkills Gdansk 2023 versenyen 32 országból 576 fiatal szakember mérte össze tudását 42 hivatalos versenyszámban és 1 bemutató szakmában. Hazánkat 22 versenyszámban 26 fő versenyző képviselte, melyből a szoftverfejlesztő szakmából egy magyar versenyző mérettette meg magát.

Kiváló sikereket értek el a fehérváriak is: Európa-bajnok lett a székesfehérvári Nagy Dániel épületasztalos, aki a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskolában végzett.

Ezüstérmet szerzett ipari robotika versenyszámban, csapatversenyben Farkas Bálint és Kovács Erik, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói. A mesterképzésben tanuló mérnökök utazásuk előtt jártak a Városházán, ahol Székesfehérvár polgármesterével találkoztak. Az akkor a gdanski megmérettetésre készülő egyetemisták elmondták, tavaly a FANUC Olimpián első helyet szerezve kvalifikálták magukat erre a versenyre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek