6 hónapnál régebbi cikk

Várja a diákokat az MCC Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
fit.mcc.hu
Várja a diákokat az MCC Székesfehérváron

A Mathias Corvinus Collegium újabb lehetőséget kínál az érveléstechnikában jeleskedő, vitázni vágyó, tájékozott középiskolásoknak: jön a Vitázz! Kárpát-medence vitaverseny. Ismét itt az ideje jelentkezni az MCC Középiskolás Programjába is.

A Mathias Corvinus Collegium Székesfehérváron első alkalommal rendezi meg a Vitázz! Kárpát-medencei középiskolás vitaversenyt. A formális vitázás világában két fordulóban, a középiskolás diákokat érdeklő, őket érintő kérdések körüljárásával mérettethetik meg magukat a csapatok február 8-9-én.

A racionális vita iránt érdeklődő diákoknak egy remek lehetőség. Itt van vitaklubunk, a felkészülésben is segítünk. A felhívás úgy szól, hogy november 6-ig lehet jelentkezni a helyi fordulóra, három fős csapatok jelentkezését várjuk. Különböző iskolákból, nem feltétel az MCC-s tagság, tehát külsősök is jöhetnek - foglalta össze a tudnivalókat Szabó Bakos György, koordinátor. 


A Középiskolás programba is elindult a toborzás, év végéig várják azoknak a jelentkezését, akik szeretnének plusz tudásra szert tenni. Az intézmény szeretné a mostani 160-as létszámot 200-ra bővíteni. 

Az alapvető cél az lenne, hogy töltsük meg élettel. Hét közben lehet egy találkozási pont, ahol a diákok találkoznak, és mindig programot is felkínálunk nekik, hogyha érdeklik, akkor pedig be tudnak ülni. Itt a városi előadásoktól kezdve, neves előadók, akár külföldi előadók is érkeznek, vagy a középiskolás program saját oktatói bázisából hívunk előadókat, de van, hogy mi magunk szervezünk magunknak programokat.

Míg a Fiatal Tehetség Programnál negyedik év végén van a csatlakozási lehetőség, a Középiskolás Programba akár 12-ik évfolyamosok is jelentkezhetnek. A Mathias Corvinus Collegiumban iskolán kívüli, élményalapú oktatást kapnak a diákok.

Nagyon sokan járnak, akik például gazdasági területre irányítják majd magukat. Ők ennek az alapjaival tudnak ismerkedni, hogy mégis mit szeretnének. Mindenhol nagyon hangsúlyos a közösség. Ez egy összetartó közösség, kirándulni járnak együtt, élményprogramok vannak, táborozni mennek, más gyerekekkel találkoznak, az országban vannak barátaik. A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medencében, a magyar lakta vidékeken is működtet iskolákat - tájékoztatta az fmc.hu-t Östör Annamária az MCC Székesfehérvár képviselet-vezetője. 

Az MCC-ben angol, német és francia nyelvet is tanulhatnak a diákok. A Középiskolás Program képzési tematikája azokra a témakörökre és készségekre helyezi a hangsúlyt, amelyek kiegészítik a középiskolai tanulmányokat, támogatják az érettségire való tudatos felkészülést, valamint az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek