5 hónapnál régebbi cikk

Bemutatták a Fehérvári Advent programjait
·Kultadvent·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Bemutatták a Fehérvári Advent programjait
·Kultadvent·Utolsó frissítés: undefined

A Székesfehérvári Püspökség és Székesfehérvár Önkormányzata ebben az esztendőben is közösen ajándékozzák meg adventi programokkal a fehérváriakat és a városba látogatókat a várakozás szent időszakában.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, a Püspökség, a Katolikus Karitász munkatársai közös sajtótájékoztató keretében számoltak be a Fehérvári Advent és az Adventi Udvar programjairól, az ünnep kiemelt eseményeiről. A teljes körű ismertető előtt köszöntőjében Spányi Antal megyés püspök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy advent nemcsak a vásárlás, a csillogás ideje. Mélyebb üzenete van, advent egy út, amely életünk útját jelképezi, és Istenhez vezet.

Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője a város színpadán zajló eseményekre, a vasárnap közös városi gyertyagyújtásokra, a város élő adventi naptárára, a fénybe öltözött belvárosra, az advent idejére épülő csodákra, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a püspöki palota és a látogatóközpont rendezvényere hívta fel a figyelmet.

Majd Sinkovicsné Máté Hortenzia a Katolikus Karitász adománygyűjtéseit: a „Gyújts éltető fényt!”, az Egymillió Csillag szegényekért jótékonysági akciókat mutatta be. Ebben az évben először Tőkés Dániel séf és csapata egy tál törődés címmel egy jótékonysági akció keretében főz a rászorulók megsegítésére.

Cser-Palkovics András az ünnepek kapcsán megerősítette, az eddigiekhez hasonlatos lesz az idei készülődés is Székesfehérváron, sok szép adventi program vár ránk.

A polgármester Facebook-oldalán részletesen is beszámolt a Fehérvári Advent programjairól:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek