Fehérvári programok a hétvégére: Versünnep döntő, Alba Regia Állásbörze, Cerbona félmaraton és Szellemirtók - A borzongás birodalma
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Versünnep döntő, Alba Regia Állásbörze, Cerbona félmaraton és Szellemirtók - A borzongás birodalma
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Áprilisban továbbra sincs megállás: többek között részt vehettek a Versünnep döntőjén, ellátogathattok az Alba Regia Állásbörzére, szurkolhattok a Cerbona félmaratonon, vagy beülhettek a moziba a Szellemirtók - A borzongás birodalma című filmre.

Sport: 20. ARAK AKTIV gála
Mikor?: Április 12., péntek 8:45
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

12 iskola, 112 osztály, 900 alsó tagozatos tanuló vett részt az ARAK AKTIV 2024. tavaszi programjában. A játékos terematlétikai versenyben az iskolák tornatermeiben versenyeztek egymás ellen az 1-4. osztályok csapatai. A kiváló hangulatú fordulókat idén is az AKTIV gála zárja, ahol az évfolyam leggyorsabb, legügyesebb tanulói képviselik majd az iskolákat. Az AKTIV 20. gálán a sprintváltó, gát-váltó, ugró&kerülő váltó és a krumpli ültetős váltó versenyszámokban mutathatja meg ügyességét a résztvevő több mint 450 fehérvári kisdiák.

Az ARAK AKTIV gálája pénteken 8:45-kor rajtol az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol a Hétvezér, az István Király, a Kossuth Lajos, a Németh László, a II. Rákóczi Ferenc, a Szent Imre, a Széna Téri, a Talentum, a Teleki, a Vörösmarty Mihály, a Zentai Úti és új részvevőként a Kodály Zoltán Általános Iskola csapatai vesznek részt.

Munka: III. Alba Regia Állásbörze 
Mikor?: Április 12., péntek 9:00-15:00
Hol?: Sóstói Stadion

Többet szeretnél keresni? Munkahelyet váltanál? Kisebb vagy nagyobb pályamódosítást tervezel? Állami szférából verseny szférába mennél dolgozni?
Szeretnél elhelyezkedni?

Látogass el a III. Alba Regia Állásbörzére április 12-én Székesfehérváron a Sóstói Stadionba és találd meg a neked való állást!

Személyesen megismerkedhetsz a vállalatokkal. A cégek képviselőivel folytatott beszélgetéseknek köszönhetően olyan információk birtokába juthatsz, amelyek nem szerezhetők meg más módon. Személyes benyomást szerezhetsz a vállalatról, informálódhatsz a követelményekről, juttatásokról, karrier lehetőségekről. Rátermettségedet nem csupán az önéletrajzoddal bizonyíthatod. Személyesen bemutatkozva meggyőzheted a munkáltatókat arról, hogy valóban te vagy a leginkább megfelelő új kolléga. Egy nap alatt több állásajánlattal is gazdagodhatsz és akár azonnal megismerheted a fizetési ajánlatokat is.

Mozi: Szellemirtók - A borzongás birodalma
Mikor?: Április 11-től
Hol?: Cinema City Alba

Kit hívsz, ha nagy baj van?  Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz! De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik. Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól.

Mozi: Back to Black
Mikor?: Április 11-től
Hol?: Cinema City Alba

A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon - A fiatal évek című filmen.

Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagysikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.

Kultúra: XIV. Fehérvári Versünnep döntő
Mikor?: Április 13., szombat 14:00
Hol?: Városháza Díszterme

Idén több mint negyven ifjú versmondó jelentkezett a XIV. Fehérvári Versünnepre, akik közül tizenketten jutottak be az áprilisi döntőbe. A fiatalok március eleje óta mentorok segítségével készülnek az április 13-i döntőre.

 döntő megmérettetésen a zsűri elnöke ezúttal is Kubik Anna lesz. A tagok közt pedig Závodszky Noémi, Bobory Zoltán, és Tornyai Gábor atya mellett értékeli majd a fiatalokat Vakler Lajos is, a Fehérvár Televízió szerkesztő- műsorvezetője, aki megköszönte a tanárok és a mentorok munkáját is, akik segítették a tehetséges fiatalok felkészülését az elmúlt időszakban.

A Fehérvári Versünnep döntőjét élőben szombaton 14 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Városháza dísztermében. A végső megmérettetésről készített felvételt pedig április 21-én, vasárnap láthatja majd mindenki a Fehérvár Televízióban. 

Család: Görög táncház
Mikor?: Április 13., szombat 15:00
Hol?: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház

Élettel teli görög zenékre mulathatják az időt a résztvevők és Görögország több régiójának táncait is megtanulhatják a Sirtaki Tánccsoport tagjaival. A rendezvény minden korosztály számára kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

A görög kultúrát képviselő csoport 2017 óta táncol együtt. Az évek során számos táncházi táncot, egyedi koreográfiát tanultak meg. A görögországi gyűjtésű néptánckincsek mellett saját maguk által összeállított lépéssorok is szerepelnek. Feladatuknak tekintik, hogy régi, hagyományos görög néptáncokat elevenítsenek fel Görögország több régiójából, az egyes tájegységekre jellemző kör- vagy szólótáncok bemutatásával.

Sport: IX. Cerbona Fehérvár Félmaraton
Mikor?: Április 14., vasárnap
Hol?: Zichy liget - Belváros

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Belvárosban a Cerbona Fehérvár Félmaratont április 14-én, vasárnap. A verseny központja ezúttal a Zichy liget lesz, ahol már péntektől különböző programokkal várják a mozogni vágyókat. Idén is lesz Cerbona félmaraton, Vinkyboys 14k, Hydro 7k és Vinkboys 3x7k váltó is. Újdonság, hogy 2024-ben valamennyi kategória első helyezettje pénzdíjban részesül, míg a 2. és 3. helyezettek érmet és tárgynyereményt kaphatnak.

A IX. Cerbona Fehérvár Félmaraton programjai idén már április 12-én, pénteken elkezdődnek, amikor is nindzsa pályával és lézerharccal, egy nappal később egész napos spinning edzésekkel, vasárnap pedig a félmaratoni távval várnak minden kedves érdeklődőt és résztvevőt a szervezők.

Természet: Sárpentelei Természetbarát Találkozó Széchenyi Zsigmond emlékére
Mikor?: Április 21., vasárnap
Hol?: Sárpentelei Parkerdő

Találkozás a Szedreskerti lakónegyedtől 9.20-kor induló 10-es autóbusz Orsovai úti végállomásán 9.40-kor (vagy személygépkocsival érkezőkkel a Sárpentelei Parkerdő nagy parkolójánál 10 órakor). 10 órakor indul vezetett séta a Széchenyi Zsigmond emlékkőhöz. Az érdeklődők 12 órától beszélgetésen vehetnek részt Gyorgyevics Tamással, a Széchenyi Zsigmond életéről szóló könyv szerzőjével, majd 13 órától rövid vezetett túrát tartanak a környéken. Visszaút: az Orsovai utcai végállomásról minden óra 45 perckor induló 10-es busszal.

Ezen kívül 15-, illetve 20 km-es gyalogos Széchenyi Zsigmond emléktúra és 20 km-es kerékpáros Széchenyi Zsigmond emléktúrán is részt vehettek. Indulási lehetőség a Palotavárosi tavak – Királyok Parkjából 8 és 9 óra között. Részletes tájékoztató leírások, adatok, térképmelléklet az ide kattintva érhető el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek