6 hónapnál régebbi cikk

Házaspárok tettek tanúságot
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Házaspárok tettek tanúságot

Lelkinapot szerveztek a magyar házashétvégés mozgalom tagjai számára. A Kárpát-medencéből csaknem négyszázan érkeztek Székesfehérvárra.

Megtelt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház a Magyar Házas Hétvégés mozgalom tagjaival. Közel 400-an érkeztek Székesfehérvárra, a Kárpát-medencében élő, Házas Hétvégét végzett párok, papok és szerzetesek találkozójára.

"Házaspárokat és katolikus papokat hívtunk meg erre a lelkinapra azzal a szándékkal, hogy tudjunk arról együtt gondolkodni, hogy hogyan tudjuk azt a ragyogást, azt a fényt átvinni, amire szüksége van ennek a világnak, és szeretnénk ezt az örömet megosztani másokkal is. Ebben támogatjuk egymást saját életünk példáival."- tájékoztatta az fmc.hu-t Rosner Zsolt szigetvári plébános.

A lelkinapon a majdnem kétezer tagot számláló magyar nyelvű Házas Hétvégés közösség tagjai vettek részt. Vannak, akik már több évtizeddel ezelőtt csatlakoztak a mozgalomhoz. Ezeken a találkozókon lehetőség van megosztani egymással a lelki élményeket. Simon Béla és felesége Juli 30 éve tagjai a közösségnek:

"10 éves házasként vettünk részt a Házas Hétvégés mozgalomban három pici gyermekkel akkoriban. Mi lehetőséget kaptunk egymás megismerésére, amit aztán tudtunk a gyereknevelésben is kamatoztatni, illetve továbbiakban ezt munkahelyen, rokoni kapcsolatainkban."

A program során a résztvevők tanúságtételekkel egybekötött előadásokat hallgathattak a közösség két-két házaspárjának és egy papjának a tolmácsolásában. Baranyiné Papp Katalin a jócselekedetekről beszélt a hallgatóságnak. 

"Próbáltam saját életemből olyan példákat hozni, ami azt láttatja, hogy nem kell feltétlenül nagy tetteket végrehajtani ahhoz, hogy jót tehessünk másokkal. Picit tekintsünk magunk köré, ne csak magunkkal legyünk elfoglalva. Ha ezáltal odafigyelünk egymásra, az már egy fontos kapcsolódási pont lehet."

A találkozón az emberekben lévő fényről mint Isten ajándékáról, a dicsőítés fontosságáról, az istenélmények felfedezéséről is hallhattak előadást, tanúságtételt a tagok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek